Szerzők

Paulik Mónika
Vincze Zsuzsi
Varsányi Pál
Szociológus, mediátor, egy kislány anyukája vagyok. 
Pár évvel ezelőtt egyre több, gyerekek ellen elkövetett szexuális bántalmazásról jelent meg hír a sajtóban. Akkor fel sem merült bennem, hogy ehhez a témához közöm van, mint minden szülő, én is biztonságban gondoltam a gyerekemet. Aztán a munkám úgy hozta, hogy egyre több információt tudtam meg a gyermekek ellen elkövetett  szexuális abúzusról, és egyre jobban beleástam magam a témába. Így vált világossá, hogy van közöm hozzá,  mert van gyerekem.
Szociológus vagyok, három gyerek anyukája. Az iskolában vagy az óvodában is sokszor tapasztalom, hogy hogy pedagógusnak és szülőnek egyaránt nehézséget jelent őszintén és nyitottan beszélni a gyerekekkel a felmerülő kényes kérdésekről. Sokszor maguk a felnőttek is megriadnak ettől és inkább a hallgatást választják. Így a gyerekek egyedül maradnak  a kérdéseikkel és feldolgozatlan marad számukra a probléma. Leginkább ezeknek a felnőtteknek és környezetükben lévő gyerekeknek szeretnék segíteni a könyvünkkel. 
1975-ben születtem és 1997 óta foglalkozom animációval ill. grafikával. Budapesten élek feleségemmel és két gyermekemmel. Ez az első mesekönyv illusztrációs munkám, nagyon izgalmas és érdekes feladatnak tartom. A könyv rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Tetszik, hogy a témához képest szokatlan, de a gyerekekhez közelálló módon dolgoz fel egy olyan problémát, amiről szerintem nagyon fontos beszélni.

Lili és a bátorság

"Bármi is történt, nem kell titokban tartanod!"

Indiegogo
"A Lili és a bátorság érzékenyen mutatja be a csábítás, a gyermekek bántalmazásának folyamatát és azt, hogy mit tehet, hogyan beszélhet erről a kényes témáról egy szülő a gyerekével.  Minél többen vegyék kézbe, olvassák! "
​​
​​"A Lili és a bátorság nagy segítség lehet azoknak a szülőknek, akik féltik a gyereküket, de nem tudják, hogyan beszélgethetnének vele a szexuális abúzusról. Az izgalmas mesén keresztül a felnőttek és gyerekek egyaránt megérthetik, hogyan hálózzák be az elkövetők a gyerekeket, és mit érezhet, aki áldozatul esett nekik. A mese végül megmutatja a gyógyulás útját is, és közvetíti a legfontosabb üzenetet: Bármi is történt, nem kell titokban tartanod!"​​​

Szigeti Vera, pszichológus

“Mindenkinek vannak titkai. Olyanok, amelyekre bizsergetően jó gondolni, amelyek melengetik a szívünket, amelyeket jó magunkban dédelgetni. Van, akinek olyan titka is van, ami kapargatja torkát, rossz álmokat és szomorúságot okoz. A könyv segít gyermekünknek megfogalmazni a negatív érzéseket, kimondani a rossz titkokat. Segít nekünk, szülőknek is megérteni, hogy miért nehéz gyermekként ezekről beszélni. Megtanít kimondani a kimondhatatlannak hitt dolgokat.”


                                                                          Dr. Kádár Annamária, pszichológus